スポンサーサイト

  • 2016.11.02 Wednesday

一定期間更新がないため広告を表示しています

  • 0
    • -
    • -
    • -

    酸っぱいミカンで簡単ジャム

    • 2014.10.08 Wednesday
    • 10:52
    すっぱいミカンを使った簡単ジャムの作り方

    The Orange's jam.by a sourly orange, easy recipe!


    蜜柑がとても酸っぱかったのでジャムにしました。
    薄皮むくのも面倒なので、後でバーミックスで粉砕してピューレ状にしました。
    栄養もあるし(^◇^;)

    I got an oranges but litle sourly.
    so I make a jam.
    thin skin is deficult to peeling.I didn't it.
    I'l crush the thin skins with the barmix later on.

    *厚い皮だけむいて半分に切り、目立つ白いスジはとっておきます。それを鍋に入れます。今回は小ぶりなみかん7個位でした。
    peel & cut in half a 7 small oranges.
    If you find a white bold strings remove them.
    and into the small pan.




    *グラニュー糖を大さじ4程入れ、混ぜ合わせる。そのまま30分程おく。

    4 tbsp granulated sugar into the pan.and massage with an oranges.keep it for 30minutes.



    *底からかき回しながら弱火でコトコト煮ます。

    mix it up from a bottom & boil gentry.



    *身が殆ど崩れ、煮詰まってきたら、レモン果汁を少々加えまぜます。

    When you can't see the orange's blocks.
    litle bit a lemon juice into the pan,and mix them.



    *ミキサーやフードプロセッサー、バーミックス等を軽くかけ、薄皮が見えなくなったら完成。熱湯消毒した便に入れて出来上がり♪

    mix & crush a thin skins for a few times, used the bar mix or blender or some machine.

    into the sterilized enpty glass pot.done!




    ☆みかん7に対してグラニュー糖大さじ4、レモン果汁少々



    ランキングに参加してます。
    宜しければクリックお願いします(*^^*)



    スポンサーサイト

    • 2016.11.02 Wednesday
    • 10:52
    • 0
      • -
      • -
      • -
      コメント
      コメントする








          

      PR

      calendar

      S M T W T F S
       123456
      78910111213
      14151617181920
      21222324252627
      28293031   
      << May 2017 >>

      Google

      selected entries

      categories

      archives

      recent comment

      recommend

      recommend

      links

      profile

      search this site.

      others

      mobile

      qrcode

      powered

      無料ブログ作成サービス JUGEM