すっぱいミカンを使った簡単ジャムの作り方The Orange's jam.by a sourly orange, easy recipe!蜜柑がとても酸っぱかったのでジャムにしました。
薄皮むくのも面倒なので、後でバーミックスで粉砕してピューレ状にしました。
栄養もあるし(^◇^;)
I got an oranges but litle sourly.
so I make a jam.
thin skin is deficult to peeling.I didn't it.
I'l crush the thin skins with the barmix later on.
*厚い皮だけむいて半分に切り、目立つ白いスジはとっておきます。それを鍋に入れます。今回は小ぶりなみかん7個位でした。
peel & cut in half a 7 small oranges.
If you find a white bold strings remove them.
and into the small pan.
*グラニュー糖を大さじ4程入れ、混ぜ合わせる。そのまま30分程おく。
4 tbsp granulated sugar into the pan.and massage with an oranges.keep it for 30minutes.
*底からかき回しながら弱火でコトコト煮ます。
mix it up from a bottom & boil gentry.
*身が殆ど崩れ、煮詰まってきたら、レモン果汁を少々加えまぜます。
When you can't see the orange's blocks.
litle bit a lemon juice into the pan,and mix them.
*ミキサーやフードプロセッサー、バーミックス等を軽くかけ、薄皮が見えなくなったら完成。熱湯消毒した便に入れて出来上がり♪
mix & crush a thin skins for a few times, used the bar mix or blender or some machine.
into the sterilized enpty glass pot.done!
☆みかん7に対してグラニュー糖大さじ4、レモン果汁少々
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